Naised vaatavad rohkem teisi naisi kui mehi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tuleb välja, et naised piidlevad sookaaslasi enamgi kui vastassoo esindajaid, kuid mitte silmailuks, vaid ikka selleks, et ennast teistega võrrelda.

Uus uuring näitas, et naisi huvitab eelkõige see, millised kingad konkurendil on, kui pikk ta on, kas tal on tselluliiti, milline on ta käekott ja kas ta on lasknud end ilukirurgil kohendada, kirjutab Daily Mail.

Veel jälgivad naised, kas teised sookaaslased on neist saledamad, on neil ehk märgata väljakasvanud juuksevärvi või kas neil on näpus abielusõrmus. 2000 naise seas tehtud küsitlusele vastanutest pool tunnistas, et nad naudivad enda võrdlemist töökaaslaste, tuttavate ja ka võhivõõrastega, kellest nad tänaval mööduvad.

Kõige rohkem jälgivad naised üksteist rannas – 80 protsenti vastanutest tunnistas, et neile meeldib päevitamise ajal teisi naisi vaadata. 43 protsenti neist huvitub sellest, millised on teiste päevitusriided ning 20 protsenti arvustab mõttes teiste naiste päevitust.

Mitte kõik naised ei vaata teisi halvustava pilguga ja selleks, et end paremini tunda. 40 protsenti küsitlusele vastanud naistest avaldas, et kauni kehaga naine avaldab neile muljet ja nad ei ole selle pärast kadedad.

Näiteks väitis suisa 42 protsenti vastanutest, et nad riietuvad ka ise iga päev hästi pigem selleks, et teistele naistele muljet avaldada, mitte selleks, et meestele meele järele olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles