Kuidas sügismasendust eemal hoida?

, alkeemia.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saabunud on külmad ja kõledad sügisilmad. Õhtud on pikad ja pimedad ning sügismasendus on väga kerge tekkima. Mida teha, et säilitada hea tuju ja suurepärane enesetunne? Katrin Oidra kirjutab portaalis alkeemia.ee sellest, kuidas sügismasendust vältida.

1. Muuda oma kodu hubaseks. Kuna väljas on rõske ja hing ihkab soojust, on just praegu hea aeg süüdata küünlad ning teha kaminasse tuli. Soovi korral põleta viirukit või panna aroomilampi lemmiklõhn, et aroomiteraapia abil tuju tõsta.

2. Kutsu sõbrad külla ja tehke koos süüa. Mis võiks olla toredam kui eriline õhtu koos parimate sõprade ja hõrgutava toiduga? Valmistage koos mõni eksootiline roog, mis pakub elamusi valmistamise ajal kui ka süües.

3. Luba endale suussulavaid naudinguid. Kõik teavad, et šokolaad teeb tuju heaks. Naudi oma lemmikšokolaadi või tassikest kuuma kakaod, neil on teaduslikult tõestatud tujutõstev toime.

4. Vaata head filmi. Olgu selleks komöödia, romantika või hoopis mõni märulifilm. Lase end kaasa haarata põnevatest seiklustest ja suurtest tunnetest.

5. Luba endale teatri- või kontserdielamus. Sügishooajal on kultuuriürituste valik eriti lai, mine sõbra või armsamaga kontserdile või vaatma mõnda etendust ning peale seda nautige kohvikus kuuma glögi.

6. Mine loodusesse. Pane kindlasti selga sobiv riietus, et tuul ja vihm tuju ei rikuks ning külmetust ei tekiks. Võta kaasa termosega maitsvat taimeteed ja värskelt küpsetatud pirukaid.

7. Külasta mõnd mõisa. Eestimaal on mitu kaunist ja renoveeritud romantilist mõisakompleksi. Enne uuri pisut mõisa ajalugu ja legende, et end kohaga kurssi viia.

8. Loe head raamatut. Mine raamatupoodi või raamatukokku ja vali endale kaasahaarav lugemine. Kui eelistad pigem ajakirju sirvida, siis raamatukogus on hea võimalus tutvuda ka vanemate numbritega.

9. Mine spaasse. Naudi veemõnusid, lase saunakuumusel külm kehast välja ajada ning hellita end massažiga.

10. Õpi midagi uut. Olgu selleks mõni võõrkeel, ehete valmistamine või hoopis tantra. Vali mõni põnev kursus või koolitus, et oma ellu uusi tutvusi ja huvitavaid kogemusi tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles