TV3: egiptlasest isa röövis eestlanna aastase lapse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavapilt Egiptuses.
Tänavapilt Egiptuses. Foto: SCANPIX

Eesti kodaniku Kristi Maajärve aastane tütar Carmen langes kaks nädalat tagasi Egiptuses Hurghadas inimröövi ohvriks ja kurjategijaks oli lapse seaduslik isa Ramy Ahmed Anwar Ahmed, kes on emale mõista andnud, et last ta enam ei näe.

Tütre tagasisaamist raskendab eestlanna jaoks asjaolu, et kohaliku seaduse silmis pole tegu inimröövi, vaid peretüliga, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Naine oletab, et lapse isa võis röövi pikalt ette planeerida. Kelle käes laps praegu on, ema ei tea, kuid arvab, et mehel pole aega pidevalt aastast tüdrukut valvata.

Välisministeerium on aidanud Maajärve kontaktidega ja kohalikele võimudele surve avaldamisega, kuid kuna juhtumi osapooled on lapse seaduslikud vanemad, käsitleb Egiptuse pool toimuvat peretülina.

Ministeeriumi konsulaarosakonna peadirektor Rasmus Lumi ütles, et eelkõige on vaja olnud juriidilist abi, et advokaadid kohapeal asjaga tegeleksid ja Egiptuse seaduste kõrval arvestataks ka Eesti kodaniku huve ja õigusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles