Tööl sõbrustamise kolm kuldreeglit

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Head sõprussuhted võivad tööl palju kasu tuua, luues vaba ja toetava õhkkond, kus kõigil on mõnus töötada. Ka ei välista sõprus mõõdukat sõbralikku konkurentsi.

Vaatamata arvukatele uuringutele selle kohta, kuidas naised töökeskkonnas intriige tekitavad, on sõprus naiskolleegide vahel siiski võimalik, kirjutab Forbes. Veelgi enam, see on lausa kriitiliselt oluline ja mis peamine – sugugi mitte raske.

Järgneva kolme reegli abil saab luua ja hoida sõprust naiste vahel ka töökeskkonnas.

1. Märka naisi, kes ei usu sõbrannadesse

On naisi, kes on veendunud, et tööl pole õige sõprust sobitada. Põhjuseks tuuakse see, et tööl käiakse töö tegemiseks mitte sõprade leidmiseks.

Naised, unustage kõik see negatiivne, mis teile on sõbrannade kohta öeldud, justkui kõik naised tööl oleks reetlikud ja vaid selle peal väljas, et teineteise töökohta või meest üle lüüa. Unustage nõuanne, et tööl ei tasu sõpru leida, sest see õõnestavat kuidagi me autoriteeti.

2. Hinda konkurentsi

Kindlasti leidub ka sinu töökohas inimesi, kes soovivad iga hinna eest võistelda. Ära hoia neid enda lähedal, sest sõpradeks nad ei sobi.

Konkurentsivõimes ei ole aga midagi halba, sest konkurents võib olla ka sõbrannade vahel. Heal juhul tekitab see vaid indu juurde ja teeb töökamaks. Sõbrad aga ei jää teineteise peale vimma kandma kui ühel läheb paremini kui teisel. Selle asemel sõbrannad tunnustavad ja toetavad teineteist.

3. Praktiseeri horisontaalset ustavust

Keskendu suhetele nende inimestega, kellega oled ametialaselt samas staadiumis. Kõrgemal positsioonil töötavatelt inimestelt juhtnööride saamine võib olla kasulik, kuid enamasti jäävad ka pärast koondamisi, vallandamisi ja edasiarenemisi püsima just need sõprussuhted, mis on loodud inimestega, kes on sinu kõrval.

Niinimetatud horisontaalne ustavus on töösuhete puhul väga oluline. Eluterve sõprus hoiab vaimu värskena ja teeb üksluise tööelu nauditavamaks. Vahetage mõtteid, toetage teineteise tööd. Tutvustage oma töösõpru ka teistele sõpradele ja pereliikmetele.

Saage tööl teistega sõpradeks ja hoidke neid suhteid ka siis kui karjääriolud muutuvad. Hoidke suhteid ka endiste töökaaslastega ja ärge jätke kutsetele vastamata. Suure tõenäosusega võite tulevikus jälle koos töötada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles