Palju Eesti moodi

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argisest välja: Liisi Eesmaa pakkus publikule psühhedeelset värvide ja mustrite pillerkaari.
Argisest välja: Liisi Eesmaa pakkus publikule psühhedeelset värvide ja mustrite pillerkaari. Foto: Jelena Rudi

Aasta suurim moesündmus, Tallinna moenädal pani rõõmustama, kuivõrd palju on meil väikese rahvaarvu kohta omanäolise käekirjaga moetegijaid.

 Tooni andsid jalustrabavad värvimängud ja turvalisest mustast välja võlutud detailirikkad kooslused.

Muljetavad

Urmas Väljaots

moeajakirjanik,Kuldnõela žürii liige

Üldpildilt tundusid kollektsioonid suhteliselt pragmaatilised ja turvalised, mis on klientuuri seatavaid piiranguid arvestades täiesti mõistetav. Kuid moedemmilt ootaks rohkem elevusemomenti ehk riideid nähes seda tunnet, et naine või mees võiks ihata neid sedavõrd, et on nõus kuu aega nuudleid sööma.

See ei tähenda midagi ekstravagantset, vaid perfektselt ilusat ja ajastuvaimu naelapead tabavat, olgu lahenduseks uudsem lõige, värske värvi- ja materjalikombinatsioon vm. Seda ka leidus, näiteks Britt Samosoni nahkaplikatsioonide, Liisi Eesmaa ekspressiivse mustriga minikleitide, Aldo Järvsoo poeetiliste siluettide, Vilve Undi skandinaavialikult rõõmsa mustriga särkkleitide, Piret Ilvese mantlite jm näol.

Ehk on asi ka selles, et loomingut esitletakse stilistiliseltki pigem turvalistes kombinatsioonides.

Anne Metsis

Eesti Naise moetoimetaja

Minu noppeid moenädala lavalt: kõige pikemad kraenurgad Triinu Pungitsalt, asümmeetriline kimonojakk Diana Denissovalt, maksi-särkpluuskleit Vilve Undilt, minimalistlik topp ja pliiatsseelik Piret Ilveselt, kandmispärane ja tegumoekas kollektsioon Thea Pilvet-Martsonilt (Althea), julges vormis kunstipära Marija Posalt, kõnekas mantel Kirill Safonovilt, pöörased mustrid Liisi Eesmaalt, modernne väike must Aldo Järvsoolt, diskreetsed anatoomilised paljastused Britt Samosonilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles