Kas sinagi oled end paremaks emaks valetanud?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed teleri ees
Lapsed teleri ees Foto: SCANPIX

Lapsevanematele on väga palju ootusi. Paljud naised tunnevad, et peavad olema «täiuslikud emad», kuid see on ilmselgelt võimatu.

Tegelikult ei ole lapsevanemad sugugi nii täiuslikud, kui nad sisimas olla tahaksid. Briti portaali BabyCentre uuringust selgus, et 53 protsenti küsitlusele vastanud emmedest on endast parema mulje jätmiseks lugusid välja mõelnud selle asemel, et tunnistada, et alati ei tee nad lastega kõike nii, nagu õigeks peavad, vahendab Daily Mail.

Muuhulgas tuli välja, et emad ei häma vaid teistele emadele. 32 protsenti emadest tunnistas, et on luisanud ka oma ämmaemandale või arstile ning 71 protsenti ei häbenenud varjata, et on päeva lihtsustamise eesmärgil lapsele valetanud.

Emade kõige suuremaks patuks on televiisori kui lapsehoidja kasutamine. Selles tunnistas end süüdi suisa üheksa ema kümnest. Üks kolmandik vastanutest on unejutu asendanud telesaate või multifilmiga ning viiendik on aeg-ajalt lastele õhtusöögiks korraliku toidu asemel ainult maiustusi andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles