Suur kehaline aktiivsus võib olla halva vaimse tervise tunnusmärk

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Columbia ülikooli teadlaste uuring näitas, et nädalas keskmiselt 2,5-7,5 tundi sporti tegevatel inimestel on keskeltläbi parem vaimne tervis, kuid suurem tundide arv on taas seotud halvema vaimuseisundiga.

Teadlased analüüsisid 7600 inimese enese kohta antud hinnangut ning seetõttu tuleb meeles pidada, et statistilised seosed ei näita veel põhjuslikkust ja tegemist on esmalaadse uurimusega, mis tuvastab seose vaimse tervise ning kehalise aktiivsuse vahel, vahendab teadus.err.ee.

Enese vaimset tervist heaks või halvaks pidavate inimeste vahe oli kõige suurem grupis, kus kehaline aktiivsus jäi 2-4 tunni vahele. Sellest alates hakkas aga olukord vastupidiseks muutuma ning alates 7,5 tunnist suurenes depressiooni ning ärevuse sümptomitega inimeste hulk järsult, kuigi leid ei sõltunud vastajate soost, vanusest ega füüsilisest tervisest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles