Viis moodust, kuidas seks meid targemaks muudab

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Alles hiljuti avaldati uuring, milles väideti, et seksika naise nägemine võib ka kõige intelligentsema mehe IQd 50 punkti võrra vähendada. Nüüd on aga välja selgitatud, et seks muudab inimesi hoopis targemaks.

Amsterdami Ülikooli teadlased propageerivad nüüd seksi faktiga, et see mõjutab inimese intelligentsust. Suured rinnad võivad panna mehi ju nii mõndagi unustama, kuid vahekord paistab olevat sellele lahenduseks, kirjutab YourTango.

1. Mentaalne võimekus

Teadlaste poolt korraldatud uuringust selgus, et osalejad, kes mõtlesid seksile, näitasid kriitilistes mõtlemisülesannetes paremaid tulemusi.

2. Õnnetunne

Spermat võiks vabalt hakata õnnenektariks kutsuma, sest USA uuring tõestas, et selles leidub tujumuutvat kemikaali oksütotsiini.

3. Stressimaandaja

Karjäär, lapsed, arved – kõik tekitab tänapäeval stressi. Aga mis aitab stressi maandada? Oksütotsiin. Kemikaal hakkab mõjuma juba 20 sekundit pärast suudlust, seega kujuta vaid ette, millise energialaengu saad ühest ööst linade vahel.

4. Enesehinnang

Seks tekitab imelise tunde. Ja kui enesetunne on hea, tõuseb lakke ka enesehinnang. Ja mõistlikkuse piires kõrge enesehinnang mõjub igapäevategemistele vaid positiivselt.

5. Uni

Jällegi tuleb mängu oksütotsiin. Lisaks enesetunde parandamisele ja stressi maandamisele, aitab see ka paremini uinuda. Ja korralik uni soodustab õppimist ja töötegemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles