Selgusid Eesti parimad toiduained

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti parimaks piimatooteks tunnistati Jänksi jogurtikokteilide seeria.
Eesti parimaks piimatooteks tunnistati Jänksi jogurtikokteilide seeria. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees
Eesti parima toiduaine väljakuulutamiseni on veel ligi kuu jagu aega, kuid erinevate tootekategooriate võitjad selgusid möödunud nädalal.

Aasta parima pagaritoote tiitli sai Ela 100% täistera mitmeviljasai Leiburilt, parima kondiitritoote tiitli Kalevi pistaatsiapähkliga pralineekompvekid ja piimatoodetest võidutsesid Jänksi jogurtikokteilid.

Kastmete arvestuses oli parim Weroli maitseõlide seeria, valmistoitudest Meleco tooteseeria, kuhu kuuluvad kotletid kartulipüree ja punase kastmega, lihapallid ahjukartulite ja seenekastmega, kala kartulipüree ja tillikastmega ning kana riisi ja juustukastmega. Lihatoodetest tunnistas spetsialistidest koosnev hindamiskomisjon võitjaks Talleggi jogurti-kanašašlõki.

Hindamiskomisjoni esimehe Tallinna Tehnikaülikooli toiduainete instituudi direktori Raivo Voki sõnul on Eesti tootjad taas hakanud hindama kodumaisust, selle maitset ja olulisust.

«Märkimist väärib veel, et toiduaine tööstus on liikumas tervislikkuse ja lihtsuse poole, mida selgelt näitavad ka tänavused võitjad.» Kõige suuremad hüpped tootearenduses viimastel aastatel Raivo Voki sõnul on teinud jäätised ja kanatooted: «Hea meel on näha, et välismaise toodangu kõrval hakkab silma rohkem eestimaine, eriti seda just jäätiste puhul.»

Kõik kategooriate võitjad osalevad ka Eesti parima toiduaine lõppkonkursil, mille võitja saab autasuks märgi Eesti Parim Toiduaine 2009. Konkursi võitja kuulutatakse välja toiduliidu aastakonverentsil 29. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles