Rinnavähki tuvastav rinnahoidja märkab kasvajaid aastaid enne mammogrammi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rindu tasub aeg-ajalt kontrollida.
Rindu tasub aeg-ajalt kontrollida. Foto: SCANPIX

Rinnavähki sureb aastas umbes 39 500 naist, kuid varase avastamise korral on prognoos hea. Nüüd on ettevõte First Warning Systems välja tulnud rinnahoidjaga, mis uurib valutult rinnakude.

BSE rinnahoidja analüüsib rinnatervist kandmise ajal ja saadab info arvutisse või nutitelefoni, vahendab TechCrunch. Praeguseks on rinnahoidja läbinud kolm kliinilist katseperioodi ning see on korrektselt tuvastanud 92, 1 protsenti kasvajatest, võrreldes mammogrammiga, mille täpsust hinnatakse 70 protsendiga.

Tootja rõhutab, et rinnavähki tuvastava rinnahoidja eeliseks on ka varajane kasvajate tuvastamine, sest see märkab juba kergemaid muutusi naha temperatuuris, mida traditsioonilise läbivaatuse käigus ei vaadata (vaata videot). Seetõttu avastatakse rinnavähk BSE rinnahoidjaga keskmiselt 6 aastat varem kui mammogrammi abil.

First Warning Systems plaanib BSE rinnahoidjaga Euroopas müügile tulla 2013. aastal ning USAs 2014. aastal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles