Dieedi pidamine on kambas tulemuslikum

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaalu langetamiseks mõeldakse välja järjest uusi meetodeid.
Kaalu langetamiseks mõeldakse välja järjest uusi meetodeid. Foto: SCANPIX

Söö vähe. Tee rohkem trenni. Piira süsivesikute tarbimist. Dieedipidajatel on erinevaid strateegiaid, kuidas saledaks saada, kuid psühholoogide kinnitusel on kõige parem liituda kaalulangetusgrupiga.

New Yorgi linnaülikooli teadlased leidsid, et need, kes on leidnud kaalulangetamiseks endale toetava grupi, võtavad kolm korda rohkem kaalust alla kui need, kes käivad gruppides, mida jälgivad meedikud, kirjutab Daily Mail.

Veel leiti, et need, kes võtavad osa salenemisloengutest (nagu näiteks Kaalujälgijad), kaotavad kaks korda rohkem kaalu kui need, kes jälgivad arsti ettekirjutatud ranget kaalulangetusprogrammi.

Uuringutulemused viitavad, et inimestele mõjub väga inspireerivalt see, kui nad näevad kõrvalt kellegi teise edusamme kaalulangetamisel. Eriti hästi mõjub, kui grupis julgustatakse oma kogemusi vahetama ning seatakse kindlad eesmärgid, kui palju soovitakse alla võtta.

Katse ajal suunati 141 ülekaalulist ja rasvunud inimest 48 nädalaks kas meediku järelevalve alla või kaalulangetusgruppi. Osa katsealustest läbis kombineeritud programmi, olles esimesed 12 nädalat arsti juhendamise all ning seejärel 36 nädalat kaalulangetusgrupis.

Teadlased eeldasid, et kombineeritud kaalulangetusprogramm toob kõige paremaid tulemusi, kuid üllatavalt vähendasid kõige rohkem kehakaalu hoopis need, kes käisid ainult Kaalujälgijates.

New Yorgi linnaülikooli katse oli esimene, milles võrreldi professionaalset kaalukaotusprogrammi Kaalujälgijatega. Viimane valiti, sest see on USA kõige suurem kaubanduslik salendav programm.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles